Przepis na sernik z brzoskwiniami

Niewiele jest takich osób, które nie lubią sernika. Dlatego warto go piec na różne rodzinne okazje. Jego podstawowym składnikiem jest ser biały, a przygotowanie nie jest trudne, należy tylko trzymać się receptury. Są różne jego rodzaje, na przykład wiedeński, nowojorski, czy krakowski. Jeszcze inny, który warto wypróbować, wykorzystując przepis na sernik z brzoskwiniami, to ciekawa propozycja ciasta na kruchym spodzie i z dodatkiem owoców.

Przepis na sernik z brzoskwiniami –składniki i wykonanie

Na kruche ciasto:

1 kostka margaryny

3 łyżki cukru

6 żółtek

2 łyżeczki proszku do pieczenia

Na stolnicę należy przesiać mąkę, do niej dodać cukier, proszek i margarynę. Siekać nożem, aż składniki się połączą, a następnie dodać żółtka i zamiesić. Kiedy ciasto będzie jednolite trzeba podzielić je na dwie części i włożyć do lodówki na co najmniej godzinę.

Masa serowa:

Jest to główna i najważniejsza część przepisu na sernik z brzoskwiniami. Potrzebne będą następujące składniki:

1 kilogram sera

1 szklanka cukru pudru

3 jajka

200 g masła

2 łyżki mąki ziemniaczanej

Żółtka utrzeć z cukrem, dodać masło i dalej ucierać. Następnie dodać zmielony ser lub gotowy z wiaderka, a potem mąkę. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do masy, delikatnie mieszając. Nasz sernik z brzoskwiniami teraz trzeba ułożyć na blaszce.

Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia, a na niego dać rozwałkowaną połówkę ciasta kruchego. Na to wylać masę serową. Następnie odsączone i pokrojone na plasterki brzoskwinie z puszki ułożyć na serniku. Na nich będzie słodka pianka.

Piana z białek:

1 szklanka cukru

6 białek

Ubić same białka, a gdy masa będzie sztywna dodać cukier i dalej ubijać, aż zrobi się błyszcząca. Gotową wyłożyć na brzoskwinie.

Wykończeniem tego sernika z brzoskwiniami będzie chrupiąca warstwa. Na piankę należy zetrzeć drugą połowę kruchego ciasta. Blaszkę włożyć do piekarnika nagrzanego do około 160 stopni i piec około godzinę.

Przepis na sernik z brzoskwiniami – porady

Aby sernik nie opadał, co często się dzieje, do jego przygotowania należy używać produktów w temperaturze pokojowej. Warto je wyjąć z lodówki na 3 godziny przez pieczeniem. Sernik z brzoskwiniami można piec w niższej temperaturze, ale wtedy czas pieczenia musi być wydłużony. Będzie wtedy gładszy i nie popęka.

sernik na zimno z brzoskwiniami, przepis na sernik z brzoskwiniami, sernik z brzoskwiniami przepis, sernik z brzoskwiniami siostry anastazji, sernik z brzoskwiniami i kokosem, puszysty sernik z brzoskwiniami, pyszny sernik z brzoskwiniami, sernik z brzoskwiniami bez ciasta, sernik z brzoskwiniami rewelacyjny, sernik z brzoskwiniami i bezą, sernik z brzoskwinią, sernik z brzoskwiniami i kruszonką, sernik brzoskwiniowy, sernik wiedeński z brzoskwiniami, sernik z brzoskwinia, sernik królewski z brzoskwiniami, moje wypieki sernik z brzoskwiniami, sernik z brzoskwiniami na zimno, sernik na kruchym spodzie z brzoskwiniami, sernik z brzoskwiniami i galaretką, sernik z musem brzoskwiniowym, sernik z brzoskwiniami moje wypieki, sernik z rosą i brzoskwiniami, sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie,

Poprzedni artykułJak zrobić masło orzechowe?
Następny artykułJak zrobić domowe masło?

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj